tisdag 17 mars 2015

PLANERING AV UTBYGGNAD

Hej!
Nu är jag tillbaka efter ett långt uppehåll på bloggen! Vi ska bygga ut vårt hus och jag hoppas du vill följa projektet! Om ett par veckor hoppas vi på byggstart. Det har varit en lång resa med en hel del motgångar.

När vi flyttade in i vårt lilla hus på 84 m2 för 6 år sen, var vi helt övertygade om att vi inte skulle bygga ut. Vänner gav tips om hur vi kunde bygga ut och alla trodde att vi skulle vilja ha större så småningom. Men det trodde inte vi...

Men efter ett par år ville vi ha större hall och större kök, så vi skissade på en liten utbyggnad på ca 10 m2 där vi bara skulle bygga en större entré och samtidigt bredda köket.
För ca ett år sen bestämde vi oss för att genomföra den lilla utbyggnaden och jag ritade ett förslag. Vi åkte nöjda till Stadsbyggnadskontoret och trodde vi var igång. Nej, man fick inte bygga åt sidan, även om grannarna godkände. Utseendet från gatan fick inte ändras.Vi fick åka hem med svansen mellan benen. Det gick bara att bygga bakåt på vår tomt och där hade vi just byggt en stor altan. Den ville vi absolut inte riva. Helt kört alltså.

Jag började ändå rita  på ett förslag med ett kök bakåt och efter ett par veckor kunde vi tänka oss att riva vår nya altan. Här kommer några bilder på altanen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar