torsdag 9 april 2015

FÖRVANDLING AV VARDAGSRUMMET

Så här såg vardagsrummet ut på husvisningen.



När vi flyttade in, på sommaren 2009, trodde vi att vi skulle renovera hela huset på en gång och samtidigt bo i det. Det visade sig ta lite tid och innebära lite bök och stök!

Vi började riva lite här och var. Kan inte rekommenderas.
Vi trodde först att vår äldsta dotter skulle bo i källaren, men eftersom källaren inte var inredd insåg vi att det skulle ta för lång tid innan hon fick ett rum. Vi valde att sätta igen matsalsdelen av vardagsrummet med en pardörr och göra ett rum till henne där.


Ni som följt bloggen vet att vi först gjorde i ordning ett barnrum hösten 2009 och sen ett tonårsrum våren 2010. Vardagsrummet fick vänta ett år.
Så här levde vi första året. När vi väl hade fått undan alla flyttkartonger renoverade vi någonstans i huset och ställde nya kartonger i vardagsrummet. Kaos under ett år alltså, men barnen hade egna rum!

När mamma och pappa kom fick vi bo i vardagsrummet.
När dotterns rum renoverade hade hon sina saker i vardagsrummet.
Ibland fick vi bara plats att sitta så här och använda fönsterbrädan som bord. Lägg märke till att vi började riva tapeter ett år innan vi renoverade hela rummet.
Hösten 2010 var det äntligen dags att renovera vardagsrummet. Vi började med att riva allt ner till träet.


Ett lager tidningspapper från slutet av 30-talet fick se dagens ljus igen.


Inhandlade ett skåp mitt i röran, som jag ville måla gult. Det fick vänta.

Vi rev allt i vardagsrummet och uppe i hallen. Sen fattade vi beslutet att ta in målare. Fantastiskt skönt! De var snabba och duktiga och satte gips på väggar och tak, spacklade, målade på ett par veckor. Det hade nog tagit oss ett halvår.





Fönstret byttes ut mot en altandörr från Ekstrands. Vi valde en dörr som skulle passa ihop med pardörren till sovrummet.



Lite jobb fick vi göra själva förstås. Måla och sätta upp lister, skrapa och måla bord och stolar samt måla skåpet gult.
En del jobbar och andra äter...


Till slut kunde vi flytta in möbler och börja fixa. Kuddar från Pillowmine, så klart!



Skåpet blev gult till slut! Kuddar från Pillowmine.com.


Sist några före och efter foton. Jag hoppas det syns vad som är före och vad som är efter...





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar