måndag 20 april 2015

FÖRSTA SPADTAGET

Idag var det äntligen dags att påbörja vår utbyggnad! Byggarna var på plats 7.00 och spänningen var på topp! Vi stod med kameran och hejade på!

Första "spadtaget"!


Vi visste att det i värsta fall kunde komma berg någon meter ner. Eftersom vi dränerade för några år sen, visste vi att det var mycket sten, men vi trodde aldrig att det skulle vara så här mycket sten...


Det ser ganska mörkt ut för källare. Blir förmodligen för dyrt att spränga och forsla bort sprängmassorna. Trist! Första nederlaget kom alltså redan första dagen. 


Nu är det bara att tänka om och för konstruktören att rita om utbyggnaden utan källare. Sen ska vi krångla med Stadsbyggnadskontoret och göra ändring i bygglovet. Bara inte det stoppar upp bygget.  Vi har inte riktigt gett upp ännu, för vi har inte fått offert på vad det skulle kosta att spränga.

Mitt i allt stök och bök fick vi leverans på fönstren några veckor för tidigt! De ser väldigt fina ut, men tyvärr glömde de persienner i ett fönster. Fick ringa om det också. Hoppas resten går bättre. 
Trevliga och duktiga byggare i alla fall!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar