måndag 4 maj 2015

GRUNDEN TREDJE VECKAN

Tredje veckans första dag, 4 maj.  (Dag 10) Lite duggregn och obehagligt väder. Idag har de börjat bygga gjutformens insida. Det ska gå en balk i mitten av krypgrunden, som syns på andra bilden.

Dag 12 på bygget började med regn, så de kom lite senare på förmiddagen. Igår jobbade de på och tätade formen med fogskum. Formen börjar bli klar och nu ska gjuter de stolpar i mitten av formen.
Det blir säkert bra! Ser stabilt ut iallafall!





Det går åt massor av armeringsjärn! Min rabatt börjar se fin ut, men i vår får jag inte njuta av den, eftersom det ligger en del skrot och stenblock i vägen... Jag får plocka in blommor istället.


Dag 15. De fortsatte bygga på formen. Nu jobbar de på väggen mot den befintliga källarväggen. En matta monterades, så utbyggnaden ska kunna röra på sig lite.
Upptäckte att de var tvungna att flytta på Fortums kabel. Detta gjorde att de inte trodde den skulle vara tillräckligt lång. Som tur var kunde elektrikern räta ut den, så den räckte. Detta innebar att jag fick tömma en bokhylla för att han skulle komma åt. Alltid är det något strul varje dag. det ordnade sig iallafall!
Dräneringsröret skyddas och ska sen kopplas på nya dräneringen.

Dag 16. Form mot befintlig källarvägg påbörjades. Först armering.

Dag 17 (lördag vecka 3) Fortsatte de med formen mot befintliga källaren.


Källarfönstret kommer att vara kvar och fungera som ingång till krypgrunden om man behöver in där i framtiden. Man ska tydligen kolla krypgrunden varje år. Klaustrofobiskt att krypa in där...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar